Pandemia de coronavirus provoacă daune mai ample și mai profunde activității economice decât s-a presupus, a anunțat FMI, ceea ce a determinat instituția să-și reducă în continuare previziunile globale de producție pentru 2020, notează Reuters.

FMI se așteaptă ca producția globală să se micșoreze cu 4,9%, comparativ cu o contracție de 3% prevăzută în aprilie.

O recuperare în 2021 va fi, de asemenea, mai slabă, cu o prognoză globală de creștere de 5,4%, comparativ cu 5,8% cât era prognoza din aprilie. 

FMI apreciază acum că producția SUA va scădea cu 8%, iar Zona Euro cu peste 10% în 2020, cu peste 2 puncte procentuale peste prognoza din aprilie.

Economiile latino-americane, unde numărul infecțiilor este în continuă creștere, au înregistrat unele dintre cele mai mari scăderi, economia braziliană urmând să scadă 9,1% și Mexic 10,5% și Argentina 9,9%.

China, unde întreprinderile au început să se redeschidă în aprilie și noile infecții au fost minime, este singura economie care acum se așteaptă să crească în 2020, acum prognoza este de 1%, comparativ cu 1,2% în prognoza din aprilie.

FMI consideră că vor fi necesare mai multe acțiuni politice din partea guvernelor și a băncilor centrale pentru a sprijini locurile de muncă și întreprinderile pentru a limita daunele suplimentare și pentru a stabili etapa de recuperare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday