Florin Iordache a declarat că probabil, președintele Klaus Iohannis va analiza și va seamna decretele de numire a Liei Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghichi la Transporturi, dar că, în caz contrar Guvernul ar trebui să dea o Ordonanță de Urgență prin care să se stabilească ,,termene maximale” în care președintele să răspundă.

,,Președintele ar trebui să se exprime pe cele două retrimiteri, condițiile de legalitate pentru miniștri sunt îndeplinite. Acum documentele îndeplinesc acele condiții, dacă președintele tergiversează și blochează, cred că printr-o OUG putem stabili termene maximale în care să se pronunțe.

Să stabilim termene maximale, ordonanța ar trebui dată într-un timp cât mai scurt, dar prioritatea acum e bugetul. Cred că președintele va analiza și va semna decretele pentru numirea celor doi”, a declarat Iordache.

De asemenea, întrebat dacă Tudorel Toader va pleca din Guvern, Florin Iordache a precizat că nu are detalii privind această informație: ,,Nu știu dacă pleacă Tudorel Toader, premierul stabilește și propune. Avem niște priorități, acte normative ce trebuiesc adoptate, cred că toate acele lucruri trebuie făcute în regim de urgență”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday