Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au avut o ședință în Parlament, în cadrul căreia au purtat negocieri în vederea formării unei majorități pentru un nou guvern.

“A fost o discuție bună, o primă discuție bună, în care s-au discutat în special proiecte, obiective, și am încercat să găsim soluții la criza politică. Discuțiile despre funcții au fost interesante. Au fost câteva variante, s-a discutat despre varianta unui premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii, dar este o variantă pusă pe masă și este interesantă”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu. 

“Eu cred că am găsit multe lucruri care pot să ne unească. Avem o criză în sănătate, în energie și avem nevoie de un guvern stabil. Dacă reușim să facem acest lucru cu cei de la PSD, este ok”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Întrebat despre faptul că a declarat anterior că “PSD este un partid toxic”, Florin Cîțu a argumentat că “am ajuns în această situație pentru că foștii colegi au plecat din coaliție și au semnat o moțiune cu AUR.”

Și Marcel Ciolacu a susținut o declarație de presă după întâlnirea cu PNL: “Printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. Suntem pe un drum corect, iar dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul pentru formarea unei noi majorități”, a spus președintele PSD.

Întrebat și dacă sunt șanse ca PSD să-l voteze pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, Marcel Ciolacu a răspuns că din punctul său de vedere, o asemenea variantă nu este luată în calcul.

Ieri, după întâlnirea PNL – USR, Florin Cîțu spunea să cele două partide s-au înțeles “pe principii” să refacă coaliția, alături de UDMR.

Foto: Inquam/George Calin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday