La finalul ședinței de guvern, premierul Florin Cîțu a anunțat actele normative adoptate și a precizat că vineri va avea loc o nouă ședință a comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie. Cîțu a spus că vineri vor fi discutate mai multe propuneri pentru ridicarea de restricții.

Principalele declarații ale prim-ministrului:

  • Am aprobat programul de convergență a României. Avem strategia fiscal-bugetară, programul de convergență și vom avea PNRR. În toate sunt reforme. Important, acest plan de convergență apare înaintea aprobării PNRR, ceea ce înseamnă că acest guvern dorește reforme. Am avut o discuție cu miniștrii despre PNRR și ce vom vorbi săptămâna viitoare la Bruxelles. Le-am cerut din nou implicare.
  • Vineri o să fie ședință a comitetului interministerial de relaxare, propuneri pentru redeschiderea restaurantelor. Una dintre ele este deschiderea pentru cei vaccinați. Vedem că fiecare țară are un mod de motivare a populației pentru vaccinare. Cred că este normal să beneficiezi de ridicarea restricțiilor, pentru cei vaccinați.
  • Nu este nevoie să vină guvernul să împingă lumea de la spate, să facă campanii de promovare pentru vaccinare. Noi am făcut centre, am adus doze.
  • Cel mai bun stimulent pentru vaccinare este revenirea la normalitate, fără mască, fără restricții.
  • Noi am oferit companiilor centre de vaccinare în companie. Mai avem o propunere, ca în birourile companiilor să nu se mai poarte mască, dacă toată lumea e vaccinată.
  • Nu vom ridica restricții dacă nu ajungem la cinci milioane de vaccinați. Dar eu cred că dorința de vaccinare este mare.
  • Altă propunere în comitetul interministerial: evenimente private numai cu persoane vaccinate, de la 1 iunie.
  • Revenirea tuturor copiilor la școală: cred că e important să avem tot personalul din învățământ vaccinat, ca să fim pregătiți.
  • Raportul GRECO pentru România: Tot raportul spune că suntem pe drumul cel bun și trebuie să continuăm reformele începute. Am oprit răul și am inversat efectele negative ale reformelor inițiate de vechea guvernare. Suntem în plin proces de reformă a legilor justiției. Ceea ce pot să spun e că în acest guvern legile justiției nu vor mai fi abuzate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday