Premierul Florin Cîțu a declarat, după câștigarea alegerilor interne din PNL, că își dorește refacerea alianței cu USR PLUS și UDMR.

PNL va fi o forță motrică ce va schimba România în bine. Nu există varianta unui guvern cu PSD. Vrem să refacem parteneriatul cu USR PLUS, dar să renunțe la alianța cu AUR.  Moțiunea PSD, dacă nu are voturile USR, nu are cum să treacă.

Am fost un partener onest și transparent. După rezultatului congresului USR PLUS, vom fi iar la masa discuțiilor. După votul din 2 octombrie, lucrurile vor fi diferite. Nu văd altă guvernare fără USR PLUS, UDMR și minoritățile naționale.

Ludovic Orban are un rol important în PNL, contăm pe experiența sa. PNL are un parteneriat puternic cu Klaus Iohannis, parteneriat care este garantul guvernării PNL până în 2024. PNL este un partid viu. A fost o campanie adevărată, foarte dificilă, se putea și altfel, dar nu va afecta unitatea partidului.  Multe din mesajele lui Orban din această campanie i-au radicalizat pe susținătorii domniei sale. Acest lucru nu l-a ajutat, în opinia mea.

Referitor la sondajele care arată că PNL a scăzut, ne-am erodat în campanie, dar nu mult. Acestea au si o marjă de eroare. Avem timp să construim, ținta noastră e să câștigăm toate alegerile din 2024. Era clar că PNL nu mergea în direcția bună. Prin migrație politică nu poți face lucruri bune. Orice negociere în coaliție o să fie altfel. Cumva se rupea discuția între președintele partidului și premier. Nu funcționa cum era acum. Lucrurile se vor schimba”, a declarat noul președinte al PNL.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday