Fostul președinte, Anca Dragu, a fost revocată de la conducerea Senatului, propunerea fiind votată de 82 de senatori, însă USR a anunțat că va contesta procedura de revocare. Ulterior, Florin Cîțu a fost ales în funcție. Susținut de cele trei partide care formează noua coaliție de guvernare, PSD-PNL-UDMR, șeful liberalilor a primit 82 de voturi.

Tot astăzi, Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților, post rămas vacant după demisia lui Ludovic Orban. Ciolacu a obținut 217 voturi favorabile și 77 ”împotrivă”. Contracandidata sa de la USR Cristina Prună a obținut 77 de voturi ”pentru” și 217 ”împotrivă”.

Reamintim că ieri, cele trei formațiuni au anunțat componența Cabinetului Cucă. De la PNL, Cătălin Predoiu a fost propus pentru Ministerul Justiției, iar Florin Roman la Cercetare și Digitalizare. De la PSD, Adrian Câciu la Finanțe, Vasile Dâncu la Apărare, Alexandru Rafila, la Ministerul Sănătății.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday