Senatorii PNL s-au reunit în această dimineață într-o ședință de grup, pentru a decide schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului. După ce Cîțu a fost informat că grupul îi va retrage sprijinul politic, acesta a decis să își depună demisia, funcția urmând să fie preluată de către Alina Gorghiu.

Anunțul a fost făcut oficial de către premierul României, Nicolae Ciucă: “Ținând cont de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul Guvernului, au avut loc dezbateri și în urma acestora, domnul senator Florin Cîțu și-a anunțat demisia, urmând ca funcția de președinte al Senatului cu delegare de atribuții să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”.

Ca urmare a anunțului prim-ministrului, Florin Cîțu a spus că “Declarațiile sunt aceleași de ani de zile. Acele măsuri vin de la PSD. Voi face politică mai departe, ce am făcut și până acum. Nu sunt în politică pentru mine, ci pentru români. Atât timp cât cineva ia măsuri împotriva românilor, eu mă voi opune. Guvernarea ar fi fost mai bună fără PSD. Sunt liberal. Nu, cariera nu s-a încheiat. Nu este vorba de funcții“.

Fostul premier a fost impus de Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, în care a candidat împotriva lui Ludovic Orban. Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, iar guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat ulterior o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit în funcția de premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday