Gabriela Firea a vorbit la România TV și despre motivele pentru care astăzi a fost făcută publică o scrisoare prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea. Ea a adăugat că nu își va da demisia din PSD și se îndoiește că ,,Liviu Dragnea va avea succes în a o da afară din partid”.

Primarul Capitalei a susținut că se așteaptă ca Liviu Dragnea să se retragă în urma ședinței CEX de vineri, spunând și că liderul PSD se pregătea de o candidatură la alegerile prezidențiale: ,,Din discuțiile avute anterior acestor momente, domnul Dragnea se pregătea pentru o candidatură la prezidențiale. E adevărat, nu a fost discutată într-un for, dar se discuta.

Dacă mă întrebați doar pe mine, m-aș aștepta la un gest de onoare, de bărbat politic, să spună că dacă am pierdut moral conducerea partidului, atunci este mai bine să fac un pas lateral, să predau ștafeta și să vedem ce se întâmplă cu destinul partidului. Nu cred că va merge până într-acolo că va da foc țării, dar să rămână el în picioare”.

Vorbind despre motivele ce au dus la redactarea și publicarea scrisorii, Gabriela Firea a declarat: ,,Noi am ieșit public cu documentul care astăzi se dezbate pentru că am considerat că am epuizat toate formele de dialog cu domnul Dragnea. Fiecare din noi a avut mai multe episoade cu domnia sa, cu probleme ale românilor. Nu a mers nimeni să ceară funcții.

Nu este corect cum gândește, nu este normal în ce cheie discută. Dialogul meu cu domnia sa a devenit public doar pentru că am observat că după toate întâlnirile rămânea de fiecare dată varianta lui și politica pumnului în gură a funcționat de fiecare dată.

Așa cum pe noi, primăria Capitalei, nu ne-a sprijinit pe motiv că i-aș fura locul, așa a făcut și cu alte proiecte din țară. Colegii mei au motive serioase, toate legate de viața românilor. Nimeni nu a semnat din motiv personal, aceste lucruri vor ieși la iveală cât de curând”.