Astăzi am făcut un test antidrog și voi reveni cu rezultatele când acestea vor deveni disponibile, în decursul săptămânii viitoare. Nu am consumat niciodată în viața mea droguri”, a declarat Sanna Marin, care este prim-ministru încă din 2019, de când avea 33 de ani.

Doamna Marin a precizat că abilitatea de a-și desfășura activitatea profesională nu a fost afectată pe parcursul nopții în care a avut loc petrecerea și că ar fi plecat imediat, în cazul în care s-ar fi ivit o situația în care era nevoie de intervenția premierului.

În cursul acestei săptămâni, pe rețelele de socializare au circulat videoclipuri cu premierul în vârstă de 36 de ani la un eveniment privat. Pe imagini, doamna Marin poate fi văzută dansând și petrecând cu mai mulți artiști și influenceri locali. Ulterior, ea s-a confruntat cu critici din partea colegilor din coaliția de guvernare, dar și a reprezentanților opoziției, care au sugerat că ar fi consumat droguri.

Anul trecut în preajma Crăciunului, prim-ministrul a cerut scuze în fața națiunii, după ce a mers o noapte într-un club fără a purta mască de protecție, în ciuda faptului că era contact al ministrului de Externe, confirmat cu coronavirus.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday