Rob Jetten, ministrul olandez pentru Climă și Energie, a anunțat că Regatul Țărilor de Jos se angajează ferm să renunțe la importurile de petrol și gaze naturale din Rusia, până la finalului acestui an. 

Guvernul va subvenționa companiile care asigură depozitele de energie ale țării, pentru a le sprijini să cumpere gaz natural la actualele prețuri de pe piață și să suplinească deficitul rezultat după întreruperea importurilor rusești. Executivul va acorda circa 620 de milioane de euro în acest sens.

În paralel, operatorul rețelei electrice din Finlanda, Fingrid, conectată cu rețeaua rusească, a anunțat că va reduce cantitățile importate din Federația Rusă, începând cu 24 aprilie. Astfel, dacă în rețeaua națională intră într-o zi 1.300 de megawați din Rusia, de duminică vor ”intra” 900 din rețeaua țării vecine.

”Protejăm securitatea sistemului nostru național. Decizia se bazează pe evaluarea riscurilor în situația internațională aflată în continuă schimbare”, a comentat decizia Fingrid, cu referire la războiul din Ucraina.

Surse: CNN, Reuters

Foto: Dreamstime Mingwei Chan

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday