Într-o singură lună, autoritățile finlandeze au primit peste cinci mii de cereri de aplicare într-o schemă originală care oferă specialiștilor (în IT și tehnologie) și familiilor acestora șansa de a se muta în țara nordică pentru o perioadă de 90 de zile.

“Nu suntem în topul destinațiilor de migrație, dar știm că odată ce oamenii vin aici, tind să rămână aici”, a spus Johanna Huurre, de la Helsinki Business Hub, organizația care a conceput și gestionează campania. “Există o concurență uriașă la nivel global pe oameni talentați, așa că a trebuit să gândim creativ.”

Huurre a declarat că schema finlandeză de 90 de zile a stârnit cel mai mare interes în SUA și Canada, de unde au venit 30% dintre cererile de relocare temporară. Majoritatea au familii și doresc să lucreze de la distanță pentru actualii lor angajatori, dar mai mult de 800 dintre cei 5.300 de aplicați sunt antreprenori care doresc să lanseze startup-uri.

Finlanda, țara care a adus lumii numeroase invenții și inovații (SMS-ul, tehnologia 5G sau sistemul de operare Linux) are cel mai mare număr de start-up-uri digitale pe cap de locuitor din lume.

Sistemul de relocare pentru 90 de zile, acum ajuns la final, oferă solicitanților, locuințe adecvate, școală și asistență socială pentru copiii lor, facilități pentru munca la distanță și asistență pentru obținerea rezidenței permanente acelora care vor opta pentru acest lucru.

Potrivit unei estimări a organizației Business Finland, sectorul tehnologic local va creea 50 de mii de noi locuri de muncă în 2021.

Rata deceselor de Covid-19 din Finlanda este de doar 85 la un milion de locuitori, una dintre cele mai mici din lume.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Julius Jansson/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday