Potrivit Financial Times, directorul general al UniCredit, francezul Jean-Pierre Mustier analizează de câteva luni această fuziune. Mustier a fost șef al diviziei de investment banking a Societe Generale.

În timp ce reprezentanții UniCredit au refuzat să comenteze informațiile publicate, compania franceză a transmis un comunicat în care neagă că au avut loc discuții la nivelul consiliului de administrație, cu privire la o fuziune.

Presa internațională mai notează și că directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat în noiembrie anul trecut că este improbabil să existe deocamdată acorduri bancare transfrontaliere în Europa, dar că noua strategie a băncii pentru următorii trei ani o vor plasa pe o poziţie puternică pentru eventuale fuziuni.

Societe Generale deţine 60.2% din capitalul BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor. UniCredit con­tro­lează a cincea  bancă din România, iar în 2017 a raportat un profit pe piața locală mai mare cu 20%, până la 88 mil. eu­ro.

https://www.reuters.com/article/us-societe-generale-m-a-unicredit/italys-unicredit-exploring-merger-with-french-rival-socgen-ft-idUSKCN1IZ0VF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday