În timp ce multe companii din întreaga lume concediază sute de oameni, există domenii care caută angajați inclusiv pe LinkedIn. Lanțul de supermarket-uri Tesco  a angajat 50 de mii de persoane în timpul pandemiei, inclusiv 4.000 de șoferi și 12.000 de persoane care s-au ocupat de comenzile online. Acestea au fost angajări temporare, iar unele au fost desființate deja. Multe alte locuri de muncă sunt încă disponibile.

„Nu a fost loc de pauză”, spune pe de altă parte Helen Field-Andrews, șefa departamentului de resurse umane la Hermes, o companie de livrare care vizează să atingă un total de 10.500 de persoane angajate de la începutul pandemiei și până în octombrie pentru a face față volumului record de cumpărături online.

Ea mai spune că peste 7000 de persoane au aplicat pentru un calup de 160 de job-uri și că, în mod normal, pentru un post intervieva în trecut trei sau patru oameni, din care doar unul era potrivit. De data aceasta însă, directorul spune că toți îndeplineau criteriile ca să fie angajați.

A angaja pe cineva fără să întâlnești omul față în față a fost o experiență nouă pentru Simon Holden, director la CityFibre, grupul de rețele de fibre de bandă largă care intenționează să creeze până la 10.000 de locuri de muncă în următorii trei ani. Spune că experiența pandemiei l-a făcut să se gândească mai mult la valoarea întâlnirilor și discuțiilor directe. 

Analiza completă pe Financial Times

Sursă foto: Kelly Sikkema/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday