Potrivit Financial Times, Elon Musk a abordat investitorii care l-au ajutat să cumpere Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie, pentru a încerca să strângă noi fonduri, în timp ce “compania de socializare continuă să sângereze numerar” (să piardă bani), iar dobânzile pentru creditele contractate de Musk ajung la un miliard de dolari pe an.

Jared Birchall, un fost bancher Morgan Stanley, a abordat acționarii Twitter joi după-amiază, potrivit publicației britanice, oferind noi acțiuni la prețul de 54,20 dolari, același pe care l-a plătit Musk pentru a prelua controlul acesteia. Nu este clar câți bani se așteaptă Musk să strângă în acest fel, dar nota trimisă investitorilor menționează că oferta va expira la finalul acestui an.

“Totul a fost făcut la întâmplare și destul de aproximativ. Cred că acum nu mai au bani. Nu cred că [Musk] se aștepta la o scădere atât de mare a veniturilor Twitter”, a comentat consilierul de investiții Ross Gerber, unul dintre cei care au investit alături de Musk în acordul de preluare al Twitter din octombrie și care a confirmat acum că a primit cea mai recentă ofertă.

O a doua persoană a cărei firmă a primit oferta a spus că Musk a indicat că noul capital va fi folosit pentru a finanța o extindere a afacerii, inclusiv “o angajare de programatori pentru a construi o super aplicație” care ar putea procesa plăți, printre alte servicii.

Musk a cumpărat Twitter după o dispută legală dramatică de șase luni, finanțând achiziția cu credite de aproximativ 13 miliarde de dolari și capital social extern de aproximativ 7 miliarde de dolari.

De atunci se străduiește să reducă costurile, inclusiv prin concedierea a aproximativ jumătate din personalul Twitter, după ce agențiile de publicitate au renunțat masiv la reclamele de pe platforma de socializare, din cauza controverselor stârnite de strategia lui Musk de moderare a conținutului. Twitter a avut anul trecut venituri din publicitate de 5 miliarde de dolari, dar și o pierdere de 221 de milioane de dolari.

O serie de investitori mari s-au implicat în finanțarea achiziției lui Musk, în schimbul unor pachete de acțiuni. Printre aceștia, bănci precum Morgan Stanley, Bank of America și Barclays, se confruntă acum cu pierderi semnificative (estimate de FT la un miliard de dolari) din cauza scăderii acțiunilor Twitter.

Săptămâna aceasta Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 3,6 miliarde de dolari, a patra vânzare de acest fel din acest an și a doua de la preluarea Twitter, în octombrie.

Analiza integrală pe FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday