Un oficial citat de Financial Times anunță că Donald Trump va prelungi până la finalul anului măsura de suspendare temporară a imigrației în SUA, impusă în aprilie ca răspuns la pandemie.

Vor fi blocate în continuare cererile de Cărți Verzi (Loteria Vizelor). Cartea Verde este o viză de rezidenţă permanentă și oferă dreptul legal de a munci şi trăi permanent în SUA.

Vor fi totodată restricții pentru mai multe categorii de vize, fiind afectate atât vizele celor care vor să se angajeze ca muncitori calificați, cât și necalificați. Oficialul a subliniat că astfel vor fi create oportunități de angajare pentru aproximativ 525 de mii de americani.

„Președintele mizează pe o recuperare economică prin care pune America pe primul plan”, a spus acesta.

Reamintim, în aprilie, Trump a anunţat că va „suspenda temporar” imigraţia în SUA, adăugând că mișcarea este menită să protejeze locurile de muncă, deoarece șomajul în rândul americanilor a crescut puternic din cauza pandemiei.

„În lumina atacului Inamicului Invizibil, dar şi din nevoia de a proteja slujbele minunaţilor noştri cetăţeni americani, voi semna un Ordin Executiv pentru a suspenda temporar imigraţia în Statale Unite”, spunea președintele american atunci.

Citește mai mult pe Financial Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday