Lipsurile din industria militară rusească, ca urmare a sancțiunilor occidentale, au forțat Moscova să aducă rachete din alte părți ale țării pe frontul din Ucraina, arată o analiză Financial Times. “Stocul lor este limitat, se epuizează și vedem că trebuie să mute rachetele Kalibr din alte direcții strategice unde pot fi depozitate. Asta indică faptul că stocul lor de arme de precizie este redus”, a declarat un oficial occidental.

Evaluarea vine într-un moment în care SUA și aliații săi europeni intensifică eforturile de înarmare a Ucrainei și se pregătesc pentru un conflict prelungit. Așa se explică suma de 33 de miliarde de dolari cerută Congresului de Administrația Biden, ca ajutor militar, economic și umanitar pentru Ucraina.

De asemenea, Pentagonul evaluează că Rusia este în întârziere cu obiectivele sale de încercuire a forțelor ucrainene din regiunea Donbas. “Credem că au vrut să fie mult mai departe în ceea ce privește încercuirea totală a trupelor ucrainene în est și nu au reușit să facă legătura între nord și sud. De fapt, nu sunt deloc aproape de o joncțiune între nord și sud, deoarece ucrainenii continuă să riposteze”, a spus un oficial militar american, arătând că cea mai mare parte a bombardamentelor se fac acum fără rachete de precizie.

Evaluările americane arată că dificultățile Rusiei în aprovizionarea cu armament ghidat au fost cauzate atât de “calitatea bazei lor industriale“, cât și de sancțiunile occidentale care limitează importurile anumitor componente.

În altă parte, forțele ruse au vizat centrul și vestul Ucrainei cu bombardamente pentru a încerca să împiedice Ucraina să-și completeze și să-și întărească trupele în sud și est, a spus oficialul.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday