Filmul lui Christopher Nolan despre Robert Oppenheimer, directorul laboratorului Los Alamos, parte a proiectului ultrasecret Manhattan unde s-au construit arme nucleare, a generat venituri de 912 milioane de dolari la nivel mondial în doar primele două luni de la lansare, pe 19 iulie. 

A depășit astfel recordul anterior stabilit de “Bohemian Rhapsody”, filmul biografic al lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen, de 910 milioane de dolari încasări după lansare, în luna octombrie 2018.

Criticii de film spun însă că “Oppenheimer” a beneficiat, “fără îndoială”, de lansarea simultană a filmului “Barbie”, cu încasări și mai mari în box-office-ul mondial, 1,4 miliarde de dolari. În schimb, “Bohemian Rhapsody” a obținut patru premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor în rol principal, câștigat de Rami Malek, două BAFTA și două Globuri de Aur.

Înainte ca “Bohemian Rhapsody” să devină cel mai de succes film biografic, recordul era deținut de “American Sniper”, despre lunetistul cunoscut al SUA, Chris Kyle, cu 547 de milioane de dolari încasări, în 2014.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday