Fiat Nuova 500 electric

Anunțul a fost făcut de Luca Napolitano, directorul executiv al brandului, care precizează că Fiat se va plasa peste media pieței în privința procentului de autovehicule ”verzi”.

În acest an, constructorul italian a lansat Nuova 500, o mașină electrică de mici dimensiuni, și versiuni hibride ale Fiat 500 și Panda. Sub marca Lancia, a mai pus pe piață și hibridul Y. Printre modelele care vor fi electrificate anul viitor, se numără SUV-ul 500X și sedanul Tipo.

În urmă cu un an de zile, Fiat-Chrtysler și PSA Peugeot-Citroen au finalizat un acord de fuziune, estimat la 50 de miliarde de dolari. Denumită ”Stellantis”, noua entitate va face economii de patru miliarde de dolari și va deveni al patrulea producător auto la nivel global.

În octombrie 2019, Fiat a fost amendată cu 80 de milioane de dolari în SUA pentru depășirea limitelor admise de emisii CO2.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday