Facebook va colabora cu mai multe organizații pentru dezvoltarea multiversului – o lume digitală în care oamenii pot folosi diferite dispozitive pentru a se mișca și a comunica. Banii vor fi administrați de Fondul XR, pentru programare și cercetare.

Metaversul este un set de spații virtuale în care puteți crea și explora împreună cu alte persoane care nu se află în același spațiu fizic. Veți putea să petreceți cu prietenii, să lucrați, să vă jucați, să învățați, să faceți cumpărături, să creați și multe altele”, potrivit comunicatului companiei.

Facebook a mai precizat că intenționează să colaboreze cu cercetători în patru domenii, inclusiv confidențialitate și siguranța datelor, pentru a permite utilizatorilor să obțină ajutor dacă ceva ce văd în metavers care îi face să se simtă inconfortabil.

Tot luni, compania a declarat că a întrerupt dezvoltarea programului Instagram Kids, o aplicație care ar fi furnizat conținut adecvat vârstei pentru copiii care au mai puțin de 13 ani.

Facebook a investit puternic în realitate virtuală și augmentată, dezvoltând echipamente precum căștile Oculus VR și ochelari inteligenți, dar și tehnologii pentru brățări cu realitate augmentată.

Sursă: Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday