Facebook a precizat că măsura va fi aplicată și în cadrul platformelor Instagram și Messenger. Compania americană nu va mai furniza date nici despre comportamentul utilizatorilor minori pe alte site-uri pe care s-au logat cu contul de Facebook. Singurele criterii pe care agențiile le vor mai putea folosi sunt genul, vârsta și locația utilizatorilor minori.

Conform noilor măsuri de protejare a utilizatorilor tineri, orice persoană cu vârsta sub 16 ani care-și deschide un cont de Instagram va avea automat profilul pe ”privat”, astfel că postările nu vor mai fi vizibile pentru necunoscuți. Utilizatorii din aceeași categorie de vârstă, dar care și-au făcut deja un profil, vor fi notificați să își schimbe setările de confidențialitate.

Noile măsuri vor fi implementate mai întâi în SUA, Australia, Franța, Marea Britanie și Japonia, după care vor fi extinse în restul țărilor.

Sursa: Blog Facebook.

Sursa foto: Souvik Banerjee/Unsplash, Blog Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday