Facebook a anunțat că linia de ochelari, numită “Ray-Ban Stories”, realizată în colaborare cu firma Ray-Ban, va avea prețuri începând de la 299 de dolari, iar produsele vor fi disponibile în 20 de combinații de stiluri, atât online cât și în magazine din SUA, Australia, Canada, Irlanda, Italia și Marea Britanie. 

Ochelarii Ray-Ban Stories vor fi echipați cu o cameră foto integrată de 5 megapixeli, pentru a captura fotografii sau videoclipuri scurte de până la 30 de secunde, folosind butonul de captură sau modul hands-free, cu ajutorul asistentului vocal Facebook Assistant.

De asemenea, ochelarii vin cu difuzoare integrate și trei microfoane care vor permite o înregistrare clară a vocii și a sunetelor transmise prin apeluri și videoclipuri. Ochelarii vor fi conectați la noua aplicație Facebook View, astfel utilizatorii vor putea distribui și edita conținutul înregistrat pentru aplicațiile mobile Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok și Snapchat. 

Facebook a publicat, totodată, un ghid care descrie cum trebuie utilizați ochelarii în mod responsabil, de exemplu oprirea lor în spații private precum băile publice și neutilizarea lor pentru acțiuni ilegale precum captarea informațiilor sensibile, cum ar fi codurile PIN.

Marile firme de tehnologie, inclusiv Amazon, Google, Microsoft sau Apple se află într-o continuă cursă pentru dezvoltarea unor ochelari inteligenți, dar ofertele timpurii precum Google Glass s-au dovedit dificil de vândut consumatorilor care au fost reticenți din cauza prețurilor ridicate și a problemelor de proiectare.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat recent că compania înființează o echipă pentru a lucra la construirea metaversului, un mediu virtual comun, pe care se pariază că va fi succesorul internetului mobil. 

Surse: Reuters, Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday