Facebook nu a găsit cazuri de furt al mesajelor personale sau a datelor financiare ale utilizatorilor, scrie Reuters.

Pentru 15 milioane de persoane, atacatorii au accesat două seturi de informații – numele și detaliile de contact (număr de telefon, e-mail sau ambele, în funcție de ce era publicat profilurile lor), a detaliat compania într-un comunicat de presă.

Pentru 14 milioane de oameni, atacatorii au accesat aceleași două seturi de informații, precum și alte detalii ca sexul, localizarea, limba, statutul relației, religia, orașul natal, ora locală, data de naștere, tipurile de dispozitive utilizate pentru a accesa Facebook, educația, locul de muncă, ultimele 10 locuri în care au fost înregistrate sau au fost etichetate, persoane sau pagini pe care le urmăresc și cele 15 cele mai recente căutări.

,,Colaborăm cu FBI, care investighează activ și ne-a cerut să nu discutăm cine ar putea fi în spatele acestui atac”, au reitarat reprezentanții companiei.

Atacul nu a inclus și datele de pe Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace.

Amintim că Facebook a anunțat că a descoperit atacul pe data de 25 septembrie. Hackerii au exploatat o caracteristică ce le permite celor care administrează pagini pe platformă să le vizualizeze ca un alt utilizator (n.r. funcția ,,view as”). Peste 90 de milioane de utilizatori au fost forțați să se deconecteze din conturile lor ulterior, din motive de securitate. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday