Compania a eliminat peste 12 milioane de postări despre COVID-19 și vaccinuri, pe care experții din domeniul sănătății la nivel mondial le-au marcat drept dezinformare. Facebook mai precizează că 35 de mii de persoane lucrează pentru a combate dezinformarea pe platforma sa.

”Dezinformarea poate fi postată și de oameni, chiar și cu bună credință. Pentru a aborda această provocare, am construit o rețea globală de peste 80 de verificatori independenți, care examinează conținutul în mai mult de 60 de limbi. Pentru cele mai grave tipuri de dezinformare, cum ar fi afirmațiile false despre COVID-19 și vaccinurile, vom elimina conținutul”, explică Facebook.

Reuters notează că afirmațiile false despre vaccinurile împotriva coronavirusului au proliferat pe platformele de socializare, inclusiv Facebook și Twitter, în timpul pandemiei.

Anunțul Facebook privind dezactivarea conturilor false vine înainte de o inspecție ce urmează să fie efectuată de Comitetul Camerei SUA pentru Energie și Comerț asupra modului în care platformele tehnologice, inclusiv Facebook, abordează dezinformarea.

Surse alternative: Facebook, Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday