Facebook a făcut publică astăzi informația că parolele a sute de milioane de utilizatori au fost stocate într-o bază de date internă accesibilă personalului său, potrivit CNN.

Compania a declarat că a descoperit parolele în timpul unei revizuiri a securității în ianuarie și a lansat o investigație. Sute de milioane de utilizatori Facebook și zeci de mii de utilizatori Instagram vor fi înștiințați, în cazul în care parolele lor au fost implicate.

,,Pentru a fi clar, aceste parole nu au fost niciodată vizibile pentru cineva din afara Facebook și nu am găsit nicio dovadă până acum că cineva ar fi abuzat intern sau ar fi accesat paginile în mod necorespunzător”, a declarat Pedro Canahuati, vicepreședinte Facebook, conform unui comunicat oficial. 

El a adaugat că Facebook, de regulă, ,,maschează parolele utilizatorilor când creează un cont, astfel încât nimeni să nu le poată vedea”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday