Facebook a informat că a dezactivat 783 de pagini, grupuri și conturi care aveau legătură cu Iranul și propagau informații false. Aceste conturi au vizat persoane din întreaga lume, dar cele mai multe au fost cele din Orientul Mijlociu și Asia de Sud, informează Reuters.

Potrivit comunicatului transmis de Facebook, paginile postau știri de actualitate, dar care preluau și comentarii despre teme precum relația dintre Israel și Palestina, conflictele din Siria și Yemen, incluzând și rolul SUA, al Arabiei Saudite și al Rusiei în aceste probleme.

O parte din activitatea online datează din 2010. Compania precizează că la investigație au contribuit și sesizările făcute de utilizatori. Informațiile despre anchetă au fost comunicate autorităților americane și factorilor de decizie din țările afectate.

Informațiile erau localizate pentru țări ca Afganistan, Albania, Algeria, Bahrain, Egipt, Franța, Germania, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Libia, Mexic, Arabia Saudită, Serbia, Africa de Sud, Spania, Sudan, Siria, Tunisia, SUA și Yemen.

    Potrivit Facebook, 30 de mii de dolari au fost cheltuiți pentru reclame  pe Facebook și Instagram, plățile fiind făcute în dolari americani, lire sterline, dolari canadieni și euro. Compania precizează că nu a finalizat examinarea conținutului organic (nepromovat) provenit din aceste conturi.

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday