Exporturile Chinei au crescut în luna noiembrie cu 21%, cea mai mare rată de creștere înregistrată în ultimii trei ani. Importurile au urcat cu 4,5%, iar comerțul extern al țării cu 13,6%, atingând un surplus de 75,4 miliarde de dolari – cea mai mare sumă înregistrată în aproape 40 de ani. 

Un factor ce influențează creșterea exporturilor este cererea mondială uriașă pentru măști de protecție și echipament medical, alături electronicele de consum. Experții estimează o creștere de aproximativ 2% a economiei, China fiind singura țară ce va înregistra o creștere în acest an. 

Cu toate acestea, viitorul relației economice a Chinei cu SUA rămâne incert după un război comercial de doi ani între cele două state. Deutsche Welle notează că președintele ales al SUA, Joe Biden, încă nu și-a prezentat încă în mod clar poziția față de Beijing.

Sursa: DW.

Sursa foto: Alexey_Hulsov//Pixabay.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday