În timp ce ventilatoarele convenționale împing aerul în plămâni, noul aparat, denumit Exovent, scade presiunea în afara corpului și permite țesutului pulmonar să se extindă și să funcționeze în mod similar cu respirația normală. Proiectat de o echipă de anesteziști, asistente medicale și ingineri, ventilatorul folosește o pompă specială pentru a regla presiunea. Cercetătorii spun că dispozitivul cu presiune negativă este mult mai confortabil decât ventilatoarele clasice, care folosesc o mască sau un tub pentru a furniza aer. 

De asemenea, pacienții nu au nevoie de sedare, se pot hrăni normal și pot primi medicamentele pe cale orală. În plus, este mai ieftin și necesită un număr mai mic de angajați care să-l opereze. 

A fost testat pe șase adulți sănătoși, iar cercetătorii spun că a oferit “o expansiune pulmonară crescută pentru persoanele care respiră spontan și o ventilație puternică, folosind doar presiuni negative moderate”. Este necesar un studiu clinic complet pentru a verifica rezultatele și pentru a fi autorizat. 

Producătorul Exovent spune că ar putea ajuta și persoanele cu pneumonie sau boli pulmonare obstructive cronice. 

Surse alternative: Sky News, Exovent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday