Experta ONU privind drepturile omului, Fionnuala Ní Aoláin, i-a scris lui Mark Zuckerberg că Facebook are o definiție mult prea largă și imprecisă a terorismului, care poate duce la  ,,punerea în aplicare discriminatorie, cenzură şi interzicerea arbitrară a accesului la serviciile companiei”, scrie Reuters.

„Folosirea unei definiţii atât de largi este îngrijorătoare având în vedere numărul de guverne care caută să catalogheze drept terorism diferite forme de rebeliune sau opoziţie”, a afirmat experta în scrisoarea către șeful Facebook.

Ea mai arată în document că Facebook nu ia în considerare grupările rebele înarmate care respectă dreptul internaţional. Reuters notează că în scrisoarea citată nu au fost date exemple, dar guvernele precum cel din Siria care se confruntă cu o opoziţie înarmată obișnuiesc să catalogheze toţi oponenţii ca fiind terorişti.

Fionnuala Ní Aoláin a mai subliniat și faptul că Facebook nu trebuie să intervină în drepturile omului şi ar trebui să implementeze o modalitate prin care deciziile greşite luate împotriva utilizatorilor să poată fi contestate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday