Defender Europe este un exercițiu anual la scară largă menit să construiască pregătirea strategică și operațională a SUA și a partenerilor NATO. Bazându-se pe succesul exercițiului de anul trecut, Defender Europe 21 include un număr mai mare de aliați NATO și țări partenere care vor desfășura activități într-o zonă mai mare decât cea de anul trecut.

Astfel, peste 30.000 de militari din 27 de țări vor desfășura operațiuni aproape simultane, în mai mult de 30 de zone de instruire. Cea mai mare parte a exercițiilor va avea loc în luna mai.

“În timp ce monitorizăm îndeaproape situația pandemiei, am dovedit că avem capacitatea de a ne antrena în siguranță”, a declarat generalul Christopher Cavoli.  Anul acesta, Defender Europe 21 va include, de asemenea, o implicare semnificativă a Forțelor Aeriene SUA.

Între activități se numără:

  • operațiuni aeriene în Estonia, Bulgaria și România care implică peste 7.000 de soldați din 11 țări;
  • mai mult de 5.000 de soldați din 8 țări vor lucra în 31 de zone din 12 țări pentru a desfășura antrenamente de incendiu, alături de o operațiune de logistică comună;
  • Saber Guardian, exercițiu în care peste 13.000 de membri ai serviciului din 19 țări vor desfășura operațiuni de apărare împotriva incendiilor și atacurilor aeriene, plus o evacuare medicală la scară largă;
  • aproximativ 2.000 de militari vor testa capacitatea sediului central de a coordona forțele terestre multinaționale într-un mediu de instruire comun.

Defender Europe 21 va fi, de asemenea, asociat cu două exerciții-cheie:

  • African Lion, evenimentul principal de formare anual al Comandamentului Africa din SUA în care aproape 5.000 de militari din aproximativ 24 de națiuni se vor antrena pentru pregătirea medicală și vor desfășura exerciții aeriene, maritime și exerciții de antrenament la postul de comandă. Activitățile vor avea loc în principal în Maroc.
  • Steadfast Defender, o nouă serie de exerciții NATO axate pe consolidarea transatlantică a Europei și care demonstrează capacitatea NATO de a răspunde rapid la spectrul complet de amenințări.

Sursă: US Army

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday