Șeful grupări Wagner, care a fost exilat în Belarus după rebeliunea eșuată din luna iunie, a apărut în primul videoclip. Din imagini, reiese că Prigojin se află în Africa. În imagini, Prigojin este îmbrăcat în echipament de luptă și înarmat cu o pușcă. Vorbește despre Rusia care va face continentul ”mai liber”. Prigojin descrie, de asemenea, modul în care gruparea Wagner combate grupările teroriste din regiune și spune că trupele sale vor să-și sporească prezența în Africa.

În filmare, șeful Wagner spune: ”Temperatura este de +50(C) – totul după cum ne place. Wagner face Rusia și mai mare pe toate continentele, iar Africa mai liberă. Dreptate și fericire pentru poporul african. Facem viața un coșmar pentru ISIS și al Qaeda și alți bandiți”. Apoi a adăugat că gruparea Wagner recrutează mercenari și că ”îndeplinim sarcinile care ne-au fost trasate”.

Videoclipul, distribuit pe canalele de Telegram afiliate grupului Wagner, este primul în care apare Prigojin, după rebeliunea din luna iunie, când trupele sale au mărșăluit până la aproape de 200 de kilometri de Moscova, apoi s-au întors din drum, în urma unui acord intermediat de președintele bielorus, Alexander Lukașenko.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday