• Rezultatul net la semestrul I de 65,2 milioane de lei marchează o depășire a rezultatului estimat pentru întreg anul 2022.
  • Valoarea totală a activelor (AUM) a înregistrat o creștere de 1,7% față de S1 2021 până la 2.450 milioane lei.
  • 117 milioane lei investiți în primul semestru.
  • 62,2 milioane lei, dividende repartizate la data plății 10 iunie 2022.
  • Suprafața totală a proiectului “Fermele de afini” a depășit 100 ha.
  • Proiectul “Atria Urban Resort” obține autorizația de construire a Fazei a IIIa, pentru 338 apartamente “eco-friendly”.
  • Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniată principiilor ESG.

Bacău, 12 august 2022. EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, care se diferențiază prin proiectele de tip private equity, raportează la semestrul I depășirea rezultatului net estimat pentru tot anul 2022. Rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net și 11 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.450 milioane lei, în creștere cu 1,7% față de S1 2021, iar valoarea activului net este de 2.278 milioane lei, în creștere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Rezultatul net, de 65,2 milioane lei, al primului semestru marchează depășirea țintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând reziliența companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice și a tensiunilor geopolitice. Deși acești factori au determinat creșterea aversiunii la risc, am explorat oportunitățile apărute și le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunțată, rămânem încrezători în agilitatea echipei EVERGENT Investments de a opera cu prudență în acest mediu tumultos și ne așteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al EVERGENT Investments.

Continuă investițiile în Portofoliul Private Equity

Proiectele de tip private equity diferențiază compania față de ceilalți actori ai pieței de capital și aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments și-a setat o primă “bornă” de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

  • Agrointens, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafața pentru cultivarea afinelor prin achiziția recentă a unui teren de 23 ha în Rățești, județul Argeș, ajungând după plantare la o suprafață totală de 109 ha.
  • Proiectul „Atria Urban Resort” a primit aprobarea de construire a Fazei a III a. 338 de apartamente vor fi construite în acord cu tendințele globale privind sustenabilitatea și reducerea amprentei de carbon. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și cu recuperatoare de căldură.

Politica de dividend

În data de 10 iunie, compania a început distribuirea dividendelor în valoare totală de 62,2 milioane lei către acționarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend și programele de răscumpărare, compania returnează valoare acționarilor. Acest aspect este susținut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziție financiară puternică pe piață.

Despre EVERGENT Investments

Cu o experiență de peste 30 de ani în piața de capital, EVERGENT Investments S.A. este un Fond de Investiții (FIAR) și o companie listată la Bursa de Valori București (sub simbolul EVER), situată în topul fondurilor investiții din România. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 72,5%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,6%. Se mențin ca sectoare principale în structura portofoliului la 30 iunie 2022, sectorul financiar-bancar cu 41,6% și cel energetic-industrial cu 26,94% din valoarea totală a activelor. Investiția de peste 38% din total active EVERGENT în acțiuni TLV și BRD denotă o structură a portofoliului aliniată principiilor ESG.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania oferă acționarilor atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva creșterii valorii activelor deținute pe termen lung. De-a lungul ultimilor 13 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 738 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a urcat la 2,45 miliarde lei la jumătatea anului 2022.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday