• Rezultatul net, de 101,4 milioane de lei, marchează o depășire cu 57% a rezultatului estimat pentru întreg anul 2022.
  • Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei.
  • 175,4 milioane lei investiți în primele trei trimestre.
  • Investiție în sectorul IT prin achiziția unui pachet din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA
  • Suprafața totală a proiectului “Fermele de afini” a depășit 100 ha.
  • Mix optim între politica predictibilă de dividend și programe de răscumparare
  • Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniată principiilor ESG.

Bacău, 15 noiembrie 2022. EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, care se diferențiază prin proiectele de tip private equity, raportează în primele nouă luni ale anului depășirea cu 57% a rezultatului net estimat pentru tot anul 2022.  Rezultatul net în valoare de 101,4 milioane lei este compus din 87 milioane lei profit net și 14,4 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. La 30 septembrie 2022 valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei, iar valoarea activului net este de 2.067 milioane lei.

„În primele nouă luni ale anului 2022, EVERGENT Investments a obținut rezultate solide, marcând o depășire cu 57% a bugetului estimat pentru întreg anul 2022, într-un context marcat de incertitudinile geopolitice și economice care au indus volatilitate extremă piețelor. Am operat cu prudență și am rebalansat portofoliul de active cu o atenție deosebită la managementul riscului. Am continuat să aplicăm strategia companiei prin alocarea capitalului în sectorul financiar-bancar și energetic la BVB, dar și în investițiile de tip private equity în sectoare ca IT și agribusiness, cu potențial crescut de rentabilitate pe termen mediu și lung. Rezultatele obținute confirmă soliditatea modelului de business și forța EVERGENT Investments.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte al Consiliului de administrație și Director general al EVERGENT Investments.

Continuă investițiile în Portofoliul Private Equity

Proiectele de tip private equity diferențiază compania față de ceilalti actori ai pieței de capital și aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.  Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments și-a setat o primă “bornă” de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

  • Agrointens SA, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafața pentru cultivarea afinelor prin achiziția unui teren de 23 ha în Rătești, județul Argeș, ajungând după plantare la o suprafață totală de 109 ha.
  • EVERGENT Investments investește în sectorul IT prin achiziția unui pachet semnificativ din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Sectorul IT este unul de importanță majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Așteptările acestui sector sunt de creștere cu rate de două cifre în anii următori. MWARE Solutions SA se diferențiază de jucătorii locali și chiar internaționali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizațiilor utilizând un model semantic de înțelegere a datelor bazat pe rețele neuronale, cu capabilități native de tip deep-learning și machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înțelegerea clienților, noi indicatori și posibilități de automatizare a proceselor organizaționale bazate pe inteligență artificială.
  • Complexul rezidențial “ATRIA URBAN RESORT”, dezvoltat de EVERGENT Investments împreună cu Cityring Development, se aliniază standardului nZEB de eficiență energetică, adică un consum de energie aproape de zero, care respectă principiile “eco-friendly”, începand cu Faza a-III-a a proiectului. Sistemele folosite aduc beneficii proprietarilor deoarece permit înlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit “transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieșire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe masură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.

EVERGENT aplică politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani

În 2022 compania continuă să aplice politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani, alocând  62,2 milioane lei pentru distribuția de dividende către acționarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend și programele de răscumpărare, compania returnează valoare acționarilor. Acest aspect este susținut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziție financiară puternică pe piață.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depasesc valoarea de 675 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a  depasit in 2021 pragul de semnificatie de 500 milioane de euro. www.evergent.ro

Conducerea executivă a EVERGENT Investments este formată din Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday