În 2020, trei din patru persoane din UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit pentru conectarea la servicii online numele de utilizator și parola. Această procedură de identificare a avut cea mai mare pondere în Olanda, unde 91% dintre utilizatori au folosit-o pentru conectarea la servicii online, în timp ce România a înregistrat cea mai mică pondere (45%). Media la nivelul UE este de 75%.

A doua cea mai populară procedură de identificare a fost un “cod primit prin mesaj pe un telefon mobil”, care a fost utilizată de 46% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani.

Totodată, românii sunt pe penultimul loc (14%) în ceea ce privește conectarea la serviciile online folosind telefonul mobil, pe care este primit un cod prin SMS. Pe primele trei poziții se află danezii (76%), olandezii (74%) și cehii (73%) 

Eurostat precizează că un utilizator de internet poate folosi una sau mai multe proceduri de identificare în același timp.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday