Dacă la nivelul blocului comunitar, domeniul construcțiilor a fost unul cu salarii brute situate la jumătate pe scara activităților generatoare de venituri, Malta, România și Croația plăteau cele mai mici salarii din UE pentru această activitate.

Industria informației și comunicării a fost sectorul cu cel mai mare salariu brut în 2018, în 12 state membre UE și pe locul doi în alte patru. În Franța, Ungaria, Malta și Suedia, sectorul cu cele mai mari salarii a fost cel al activităților financiare și de asigurare, domeniu care a fost al doilea în alte 16 state membre. 

De asemenea, serviciile de distribuție a energiei electrice și a gazului au fost industria cu cele mai bune salarii în șase state membre. Educația a fost activitatea cel mai bine plătită numai în Luxemburg, și pe locul doi în Cipru.

Activitățile cu cele mai mici salarii medii la nivelul UE au fost cele din industria ospitalității, în 23 de state, excepție fiind doar Grecia, Malta, Slovenia și Croația, țări turistice sau care își dezvoltă acest sector. În 12 state, următoarea activitate de la capătul clasamentului a fost ”administrația și serviciile de asistență”.

Date/Grafic: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday