Potrivit Eurostat, toți elevii din învățământul general secundar superior (licee, licee tehnologice, școli profesionale) din Luxemburg și Franța studiau două limbi străine. În România, Estonia, Cehia și Finlanda 99% dintre aceștia studiau două sau mai multe limbi străine, în 2019. Lor le urmau elevii din Slovacia (98% din totalul) și din Croația (95%). 

Sub media europeană se află Grecia, țară în care doar 1% dintre toții elevii învață în liceu două sau mai multe limbi străine, apoi Portugalia (6%), Irlanda (12%), Italia (25%) și Spania (27%).

În 2019, engleza a fost cea mai studiată limbă străină din UE, cu 96% dintre studenți învățând-o. Spaniola s-a clasat pe locul doi (26%), urmată de franceză (22%), germană (20%) și italiană (3%). Limba rusă a fost cea mai studiată limbă din afara UE, învățată de 3% dintre elevi, în special în Estonia (68%) și Letonia (57%), urmate de Lituania (30%) și Bulgaria (24%).

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday