În 2018, statele membre UE au cheltuit aproximativ 276 de miliarde de euro pentru ajutoare de invaliditate, reprezentând 7,6% din totalul cheltuielilor alocat protecției sociale (handicap, concedii medicale, pensii de urmaș, alocații pentru familii/copii, șomaj)

Cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru ajutoare de invaliditate a fost înregistrată în Danemarca (15%), urmată de Estonia (11,4%), Luxemburg (10,4%), Croația (10,3%) ) și Suedia (10%).

Statele care au cheltuit cel mai puțin pentru indemnizațiile de invaliditate au fost Malta (3,6%), Grecia (4,1%), Cipru (4,6%) și Slovenia (4,7%). România se află pe locul 19, cu 6,34% din totalul cheltuielilor cu protecția socială alocate ajutoarelor pentru handicap. 

Cele mai mari sume pentru invaliditate au fost plătite de Germania, aproape 83 de miliarde de euro, însă ponderea în totalul cheltuielilor pentru protecție socială este de 8,68%, Franța cu 48 de miliarde de euro și o pondere de 6,47% și Italia cu aproape 28 de miliarde de euro, dar cu o pondere de 5,65%.

Sursa date/grafic: Eurostat
Foto: Pixabay/Adamtepl

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday