Potrivit datelor Eurostat, lucrările de construcţii au înregistrat o creștere de +2,8% în Zona Euro şi de +3,5% în Uniunea Europeană, în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020. Cele mai semnificative creşteri au fost înregistrate de Ungaria (+27,7%), România (+10,2%) şi Austria (+10%). Scăderi au fost raportate de Spania (-10,6%), Germania (-1,6%) şi Belgia (-0,6%).

Totuși, INS a arătat la începutul săptămânii că în primele șase luni, în România, volumul lucrărilor în cazul clădirilor nerezidenţiale a scăzut cu -0,4%, iar cel al construcţiilor inginerești (de infrastructură) a scăzut cu -0,1%.

Comparativ cu luna mai, lucrările de construcţii au înregistrat în iunie o scădere de 1,7% în Zona Euro şi de 1,2% în Uniunea Europeană. 

Cele mai mari creşteri lunare au fost în Slovenia (+4,8%), Ungaria (+3,6%) şi România (+2%), în timp ce s-a înregistrat un declin de -0,4% în Zona Euro și de -0,2% în UE.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday