În 2021, 73% din utilizatorii de internet din țările membre ale Uniunii Europene au accesat cel puțin o filă a setărilor de confidențialitate, din orice aplicație sau site folosit. Cercetarea se referă și la cei care dau click pe “acceptă cookies” fără a citi ce presupune acest lucru. Cel mai mic procent s-a înregistrat în România – 56%, care este urmată de Polonia – 59% și Slovenia 61%. De cealaltă parte se situează Țările de Jos (Olanda) și Finlanda, cu câte 91%, respectiv Portugalia, cu o rată de 89%.

La nivelul blocului comunitar, 53% dintre cei care au accesat funcții de confidențialitate au refuzat colectarea datelor în scopuri comerciale (plasare de reclame), iar 48% au refuzat să-și dezvăluie locația.

În timp ce 39% au declarat că citesc politicile de confidențialitate înainte de a-și da acordul pentru accesarea datelor personale, doar 36% au mărturisit că verifică dacă site-ul care lansează interogarea este securizat.

Sursa foto: Josepalbert13 | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday