Potrivit datelor publicate de Eurostat patru din zece (40%) femei cu vârsta de peste 65 trăiesc singure în Uniunea Europeană, în timp ce în rândul bărbaților procentul este de doar 19%. Diferența este dată din durata medie de viață, care, la nivelul Uniunii este de 82 de ani în cazul femeilor și de 76 de ani în cazul bărbaților. 

În România, procentul singurătății la bătrânețe este puțin peste media UE, atât în cazul femeilor (41%), cât și în cazul bărbaților (22%). În același timp, speranța de viață la naștere(durata medie de viață) este printre cele mai scăzute din Europa, fiind de 79 de ani în cazul femeilor și de doar 71 de ani în cazul bărbaților.

Dintre statele membre, Letonia a înregistrat cea mai mare proporție (49%) a femeilor care sunt singure la o vârstă de peste 65 de ani, urmată de Slovenia și Germania (ambele 45%).

Studiul Eurostat nu ia în calcul persoanele care trăiesc în centre instituționale pentru îngrijirea bătrânilor ci doar pe cele care locuiesc în gospodării private

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday