• Revenirea economiilor UE în Trimestrul al III-lea a fost în general mai slabă decât căderea din T2, iar unele dintre ele au contabilizat scădere și pe primul trimestru din 2020. În ritm anual, scăderea medie este de -4,3% în UE și de -4,4% în Zona Euro.
  • În ritm trimestrial, România înregistrează printre cele mai mari diferențe între căderea din T2 (-12,2%) și revenirea din T3 (+5,6%). Astfel, deși nu a avut o pierdere foarte mare în perioada de lockdown din primăvară, comparativ cu Franța (-13%), Italia (-13%) sau chiar Ungaria (-14,6%), România înregistrează și printre cele mai slabe recuperări de peste vară.
  • În ritm anual, economia României contabilizează în Trimestrul al III-lea o scădere de -6%, cea mai adâncă din UE, după cea a Spaniei (-8,7%). Marea Britanie înregistrează o recesiune anuală de – 9,6%, dar ea nu mai este în UE.
  • Economia Poloniei pare a fi cel mai puțin afectată de coronavirus, cu un ritm anual de scădere de numai -2%.

Sursa: Comunicat Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday