Trendul de scădere a numărului de decese înregistrat în primele două luni ale anului 2021 a continuat și în martie, cu excepția câtorva țări care au înregistrat o creștere moderată. Numărul deceselor a fost în creștere în Bulgaria, Ungaria și Polonia, în timp ce în Spania, Portugalia și Finlanda numărul deceselor a scăzut considerabil.

Eurostat precizează că la începutul lunii martie 2020, numărul deceselor a crescut rapid în unele state membre, în timp ce altele au fost mai puțin afectate. În țările UE și AELS ( Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia) pentru care sunt disponibile date, s-au înregistrat cu aproximativ 540 de mii de decese mai multe în 2020 decât în ​​perioada 2016-2019. În vârful primului val de Covid (de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai 2020), s-au înregistrat peste 175 de mii de decese suplimentare, față de ​​media anilor precedenți. În timpul celui de-al doilea val (din octombrie până la sfârșitul lunii decembrie 2020) au fost peste 340 de mii de decese suplimentare.

Datele prezentate de Eurostat reprezintă decese datorate tuturor cauzelor și cuprind doar țările pentru care există date disponibile. Pentru România, aceste date nu sunt încă publicate.

Sursă: Eurostat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday