Vârful de 36 de mii de decese suplimentare comparativ cu media ultimilor patru ani a fost în săptămâna 14 (sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie). 

Începând cu săptămâna 19 (începutul lunii mai), au existat sub cinci mii de decese suplimentare în fiecare săptămână. Statistica nu explică dacă decesele suplimentare sunt cele din cauza COVID-19, dar, de exemplu, începând cu jumătatea lunii iunie, după ce a început să scadă numărul cazurilor în Europa, s-au înregistrat și cu 2.200 de decese mai puține decât media ultimilor ani.

Totodată, dintre statele membre UE, cel mai mare număr de decese suplimentare în 2020 în mai-iunie a fost înregistrat în țări afectate cel mai puternic de pandemie, și anume Spania (48.000) urmată îndeaproape de Italia (46.000), Franța (30.000), apoi Germania și Țările de Jos (fiecare în jur de 10.000). Regiunile Bergamo din Italia și Segovia din Spania, unde se știe că s-au înregistrat printre cele mai multe victime COVID-19, au fost și cele mai multe decese suplimentare față de ultimii ani.

Cele mai multe decese suplimentare față de media ultimilor ani s-au înregistrat la categoria de vârstă de peste 70 de ani, 96% din total, dață de 76% din total, în ultimii patru ani.

Sursa info/grafic: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday