După România, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Danemarca (35%), Slovacia (27%) și Italia(26%). Singura țară din UE care a înregistrat o scădere a importului de laptop-uri a fost Estonia (-0,3%).

Potrivit Eurostat, în anii trecuți importurile de laptopuri atingeau un maxim în noiembrie, în așteptarea cumpărăturilor de la sfârșitul anului. Anul acesta însă, pandemia de COVID-19 a provocat o perturbare a comerțului internațional, iar importurile de laptopuri s-au prăbușit în primele luni ale anului. A urmat apoi un maxim istoric în aprilie, în condițiile în care tot mai mulți oameni au avut nevoie să lucreze sau să studieze de acasă.

Aproximativ 90% din importuri din afara UE au venit din China în 2019 și 2020. Importurile din China au crescut cu 19%, de la 12,1 miliarde de euro în primele șapte luni ale anului 2019 la 14,4 miliarde de euro în 2020.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday