Deși costurile cu comunicațiile sunt mai mici în țările est-europene, acestea sunt mai mari ca pondere în cheltuielile unei familii, din cauza veniturilor totale mai mici. În plus, în ultimii zece ani (2009 – 2019), ele au crescut mai repede decât veniturile, astfel că în România, această pondere a crescut cu 1,1 puncte procentuale, în Croația cu 0,3 puncte procentuale, iar în Suedia cu 0,2 puncte procentuale. În restul statelor UE, ponderea comunicațiilor în cheltuielile de consum ale gospodăriilor a scăzut. 

Pe primele locuri, ca pondere în cheltuielile unei familii, cele mai mari cheltuieli pentru comunicații le suportă bulgari (4,7%), croații (4%), grecii (3,9%) și românii (3,4%), față de o medie UE de 2,4%. La polul opus se află gospodăriile din Luxemburg au cheltuit cea mai mică pondere din cheltuielile gospodăriilor pentru comunicații (1,3%), urmate de cele din Danemarca și Austria (ambele 1,9%).

Sursa: Eurostat

Foto: Pixabay/Fotoblend

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday