Deși internetul este foarte utilizat printre tineri, generațiile mai vârstnice au o problemă în adaptarea la utilizarea acestuia în viața de zi cu zi – doar 61% dintre cei cu vârste între 65 și 74 de ani, din UE, l-au folosit cel puțin o dată în ultimele trei luni.

Anul trecut, marcat de pandemie și de izolare, mai ales a persoanelor vârstnice, în Danemarca procentul persoanelor cu vârste între 65 și 74 de ani care folosesc internetul a urcat la 94%, cel mai mare din UE. Pe următoarele locuri se clasează Luxemburg și Suedia (91%), Olanda (90%), precum și Finlanda (88%). 

În cealaltă extremă este Bulgaria, unde doar 25% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani din Bulgaria utilizaseră internetul în ultimele trei luni, urmată de Croația (28%), Grecia (33%), Portugalia (39%) și România (40%). 

Deși în România peste 90% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani folosesc internetul, pe toate categoriile de vârstă, utilizarea este mai redusă decât media UE. Conform datelor analizate de Eurostat, în 2020, per total, 88% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 din Uniunea Europeană au folosit internetul cel puțin o dată în ultimele trei luni, în timp ce în România media generală este de 78%.

Sursă: Eurostat

Foto: | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday