Cercetarea Eurostat îi are în vedere doar pe cei care folosesc internetul în general și ea arată că România este țara UE cu cea mai mică pondere a celor care urmăresc conținut video online (filme, producții TV, videoclipuri), fiind depășită chiar și de Bulgaria (44%). 

La polul opus, cele mai mari ponderi ale persoanelor care au urmărit filme, emisiuni TV sau videoclipuri pe internet s-au înregistrat în Olanda și Cipru (ambele 95%), urmate de Finlanda și Malta (ambele 93%). Olanda are și cea mai mare pondere a persoanelor care se joacă pe internet sau descarcă jocuri (56%). În Bulgaria și Polonia, acest tip de utilizare a internetului erau sub 20%, iar în România 26% dintre cei care folosesc internetul, descarcă și joacă jocuri online.

Românii sunt în schimb campioni la utlizarea rețelelor sociale, o cercetare anterioară a Eurostat arătând că 65% dintre ei le folosesc (media UE este de 56%), iar 91% dintre românii care le folosesc nu au nicio reținere în a furniza pe acestea informații personale sau profesionale.

Potrivit datelor Eurostat, în 2020, 75% dintre cetățenii Uniunii Europene care au folosit internetul în ultimele trei luni au citit site-uri de știri online, ziare și reviste de știri, în timp ce 74% l-au folosit pentru a urmări emisiuni TV sau videoclipuri transmise prin internet. Ponderi mai mici s-au înregistrat în rândul celor care au ascultat muzică (61%) și doar 34% au jucat sau descărcat jocuri.

Sursa: Eurostat

Foto: Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday