Anul trecut, în jur de opt milioane de persoane din UE lucrau ca specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor (ITC), reprezentând 4,3% din forța de muncă a UE. Numărul acestora a crescut ușor față de 2019 (+0,4%).

În România, ponderea acestora este de 2,4% din totalul angajaților, a doua cea mai mică după Grecia (2%). La polul opus, se află Finlanda (7,6%) și Suedia (7,5%).

Din totalul celor opt milioane de specialiști în domeniul IT, doar o cincime sunt femei. Față de 2011, decalajul între sexe a scăzut cu 3%. Cea mai mare pondere a femeilor specialiști ITC a fost înregistrată în Bulgaria (28%), Grecia (26%) și România (26%), în timp ce cele mai mici valori au fost raportate în Malta (11%) și Cehia (10%). 

În metodologia Eurostat nu se precizează dacă în statistică au fost incluse doar persoanele angajate în firme și companii sau și cei ce lucrează pe cont propriu.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday