După România, scăderi au mai fost în Slovenia (-10,7%) și Spania (-1,9%). La polul opus se află Ungaria (+14,5%), Finlanda (+7,4%) și Franța (+6,6%). Defalcat, la nivel de Uniune, volumul construcțiilor rezidențiale și nerezidențiale a crescut cu +4,6%, iar cel al construcțiilor de infrastructură cu +3,3%.

Eurostat mai arată că indicatorul a crescut cu +1,4% din septembrie în octombrie, ca medie în blocul comunitar. Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale și nerezidențiale s-a apreciat cu +1,4% în decurs de o lună, iar cel al lucrărilor de infrastructură cu +0,6%.

Și Institutul român de Statistică a anunțat o cădere a volumului lucrărilor de construcție pentru octombrie, cu un declin de -21,4% pentru lucrările de infrastructură față de aceeași lună din 2020, singura creștere fiind pentru construcțiile de locuințe, +33,4%.

Sursa foto: Mira Agron/Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday