Platforma “Boystown” avea 400 de mii de utilizatori înregistrați la momentul suspendării. Mai multe alte site-uri de chat de pe dark web, folosite de pedofili, au fost, de asemenea, închise. Trei persoane au fost arestate în Germania și una în Paraguay, la începutul acestei luni. Potrivit autorităților, acestea aveau diferite roluri în raport cu site-ul închis de polițiști.

Europol precizează într-un comunicat că datele confiscate în timpul investigației vor fi utilizate de grupurile operative pentru identificarea victimelor și că, pe măsură ce polițiștii din întreaga lume examinează pachetele de informații, se așteaptă ca mai mulți suspecți să fie arestați.

Platforma a fost eliminată de un grup de lucru internațional, format din Poliția Federală Germană, Europol și polițiști din Olanda, Suedia, Australia, Canada și Statele Unite.

Sursă: Europol.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday