Dr. Dorit Nitzan, Directorul regional în condiții de urgență al OMS, a precizat că până la acest moment au fost înregistrate peste 1,2 milioane de decese cauzate de Covid, la nivelul Europei. Aceasta recomandă țărilor să mențină eforturile de a-și proteja grupurile vulnerabile. 

Rata de vaccinare anti-Covid variază foarte mult de la o țară europeană la alta, iar gradul de vaccinare în rândul populației de risc, precum persoanele peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sanitar, personalul din azilele de bătrâni, este încă scăzut în câteva țări. Trebuie să vaccinăm cu orice preț aceste grupuri”, a spus aceasta.

Nitzan recomandă continuarea menținerii măsurilor de testare, izolare și carantinare, dar și măsurile de igienă personală precum spălatul mâinilor, purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale. 

Pentru a reduce riscul de infectare, OMS recomandă un set de măsuri: 

  • Purtarea măștii, spălarea mâinilor și distanțarea socială;
  • Sporirea atenției, măsurarea riscurilor de infectare pe toată durata călătoriilor sau deplasărilor. 
  • Evitarea locurilor supra-aglomerate și spațiilor închise aglomerate. Păstrarea distanței de cel puțin un metru între persoane și purtarea măștii de protecție. 

Sursa: OMS Europa

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday